KONTAKTIRAJTE NAS

E-NOVICE

KATASTAR STAVB

Z elaboratom stavbe pričnemo s projektom etažne lastnine. Tu se stavba zares razdeli na dele. Stanovanja in poslovni prostori dobijo svojo identifikacijsko številko. S tem začnemo kupovati in prodajati dele stavb.

Postopek za izdelavo takšnega projekta je lahko zelo dolgotrajen in zapleten. Ste v zadnjem času imeli kaj opravka z »izjemno fleksibilno« slovensko birokracijo?

Se želite takšnim postopkom izogniti in vaš dragoceni čas nameniti čemu drugemu? Koristnejšemu?

Če je vaš odgovor DA, potem si oglejte naše prednosti.

Omogočili vam bomo, da boste s pregledom obstoječega stanja, najhitreje in s čim manj zapletov rešili vaše probleme etažne lastnine.
Pri sami izdelavi elaborata vam bo omogočeno “on-line” pregledovanje elaborata in v obliki foruma sporočaje predlogov. Tako je elaborat končan kar najhitreje.

  • Vpis stavbe v kataster stavb: Kadar se stavba prvič vpisuje, ali pa se vpisujejo skupni deli izdelamo etažni načrt, ki se imenuje »Prvi vpis stavbe v kataster stavb«. Ta elaborat je osnova za vzpostavitev etažne lastnine. V njem so vpisani vsi ključni podatki o sami stavbi in posameznimi deli.
  • Sprememba vpisa stavbe v kataster stavb (priključitev, izključitev, delitev, združitev, sprememba rabe dela stavbe). Kadar bi radi prodali ali kupili le del stanovanj ali poslovnega prostora (ali pa samo del stavbe) smo pravi naslov za vas. Skupaj bomo pripravil načrt in elaborat izdelali v skladu z vašimi željami.