Brezplačen priročnik

NA DELAVNICI BOMO POGLEDALI ODSTOPANJA MED EVIDENCAMI TUDI NA VAŠIH NEPREMIČNINAH POPOLNOMA BREZPLAČNO! 

IN TO ŠE NI VSE!

BREZPLAČNO DOBITE TUDI PRIROČNIK 7 NAJUSODNEJŠIH NAPAK V NEPREMIČNINSKIH EVIDENCAH VAŠIH NEPREMIČNIN, NA KATERE VAS NISO OPOZORILI!

IZBOLJŠATE VAŠE NAPREMIČNINSKE EVIDENCE ŽE DANES! 

LOKACIJA IN PRIJAVA

 

Delavnica bo 16. 1. 2018 in bo trajala od 9:00 do 11:00

Lokacija: Prostori NLB banke, Trg Republike 2, 1000 Ljubljana

Vrednost delavnice: 183 eur

Za stranke in potencialne poslovne partnerje podjetja Geonep d.o.o. je delavnica brezplačna.

Ime in priimek:*

E-mail:*

Telefon:*

Organizacija/podjetje:

Za svoje nepremičnine, želim izvedeti delež dostopanj med evidencami nepremičnin z namenom možne ureditve nepremičninskih evidenc:
DaNe

Opombe:

[wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]

OPOZORILO: Brezplačna analiza je za tiste subjekte, ki imajo do 10 nepremičnin. Za vsako nepremičnino nad 10 zaračunavamo 1,5€ na nepremičnino (parcelo, del stavbe, stavbo).

NAUČITE SE TEHNIKE ZA PREVERJANJE PRAVEGA STANJA VAŠIH NEPREMIČNINSKIH EVIDENC!


BI RADI SPOZNALI TRIKE V NEPREMIČNINSKIH EVIDENCAH NA KATERE MORATE BITI POZIRNI PRED PROJEKTIRANJEM?

Ker nas veliko projektantov sprašuje, kako je mogoče, da se pri projektiranju in investiranju v nepremičnine vedno komplicira ravno zaradi neurejenih nepremičninskih evidenc, smo pripravili delavnico na kateri bomo odgovorili na številne izzive, ki izhajajo iz nepremičninskih evidenc:

 • Bi radi pred uveljavitvijo novele ZENa izkoristili poslovno priložnost in uredili podatke o stavbi vaše stranke, saj bo po novem za vsako spremembo v stavbi potreben elaborat?
 • Ste vedeli, da lahko država spreminja zemljiškokatastrski prikaz vaših parcel, ne da lastniki pri tem sodelujejo? Podatki zemljiškokatastrskega prikaza namreč vplivajo na več pravic in obveznosti lastnika. Prav tako je uporaba ZK prikaza zelo pomembna pri projektiranju in načrtovanju. Kako lahko kontrolirate spremembo zemljiškokatastrskega prikaza?
 • Bi za ureditev pripadajočega zemljišča ob strankini stavbi, ki ji ga občina oz. zemljiškoknjižni lastnik ponuja v odkup, radi izvedeli, kako lahko pridobi to zemljišče z brezplačnim prenosom?
 • Katere so prednosti in pasti gradbene parcele, ki jo uvaja nova prostorska zakonodaja?
 • Zakaj razlike med RENom, katastrom in zemljiško knjigo povzročajo zmedo tudi profesionalnim uporabnikom nepremičninskih evidenc?
 • Kako to, da so identifikacijske oznake nepremičnin lahko na GURSu drugačne kot tiste v zemljiški knjigi?
 • Kako to, da ni rečeno, da ste lastnik nepremičnine, čeprav ste že dvakrat dobili obvestilo o seznamu in vrednosti vaših nepremičnin?
 • Ali veste, da ima vsaj 30% stanovanj v več etažnih stavbah napačen opis številke stanovanja v zemljiški knjigi in katere težave se lahko pojavijo, če ne odpravite te napake?

 

PROGRAM INTENZIVNE IN PRAKTIČNE DELAVNICE, KI JE NAMENJEN VSEM PROJEKTANTOM IN TISTIM, KI SE Z EVIDENTIRANJEM, UPRAVLJANJEM NEPREMIČNIN PROFESIONALNO UKVARJAJO!

Fantastična delavnica za vse …

 • ki bi radi poskrbeli za varnost nepremičnin investitorjev,
 • ki bi točno radi vedeli kaj je v nepremičninskih evidencah najpomembnejše,
 • ki bi radi vedeli, kako se izogniti pastem v nepremičninskih evidencah.

 

KDAJ JE PRAVI TRENUTEK, DA SE NA DELAVNICO PRIJAVITE?

 

Ali bi na katero od naslednjih vprašanj odgovorili z DA?

Da, želim ugotoviti stanje v nepremičninskih evidencah mojih nepremičnin ali nepremičnin mojega investitorja.

Da, želim ugotoviti katere nepremičninske evidence država uporablja za davčne namene in katere so zame zares pomembne in kako poteka povezava med evidencami.

Da, zanima me način ugotovitev stanja pripadajočih nepremičnin tudi pri enodružinskih stavbah.

Da, zanimajo me prednosti in pasti  gradbene parcele, ki jo uvaja nova prostorska zakonodaja.

Da, želim ugotoviti kaj pomeni zemljiškokatastrski prikaz, kako se lahko zanesem nanj in kako ga lahko kontroliram.

Da, želim izvedeti poslovno priložnost, ki jo prinaša ali odnaša novela Zakona o evidentiranju nepremičnin.

Če bi vsaj na 1 ali 2 vprašanji odgovorili z da, potem je delavnica odlična in primerna za vas.

Kaj boste na delavnici izvedeli?

 1. Katere so temeljne nepremičninske evidence v Sloveniji?

 2. Katere nepremičninske evidence so pomembne za nepremičninske davke, katere za socialne prejemke, katere za pravno varnost?

 3. Zakaj je lahko za nas usodno, če se zanašamo da smo lastniki nepremičnine, če smo že dvakrat (2010 in 2014) dobili obvestilo iz GURSa o seznamu in vrednosti naših nepremičnin?

 4. Kako se prepričati, da imate urejeno pravno varnost vaših nepremičnin?

Delavnica je teoretično podkovana in praktično naravnana. Videli boste nekaj zanimivih primerov, kjer  zaradi neskladja evidenc trpijo lastniki, upniki in projektanti.

PREDAVATELJ

 

bostjantrobis

Boštjan Trobiš je leta 2003 ustanovil podjetje Geonep d.o.o. za evidentiranje nepremičnin. Ker so leta 2004 prvi v Sloveniji pridobili certificiran dostop do nepremičninskih evidenc, so se lahko lotili množičnih pregledov in v naslednjih letih dosegli največji tržni delež vpisov stavb v kataster stavb v Ljubljani.

Kmalu po množičnem vpisu etažne lastnine so se med prvimi lotili pripeve predlogov za pridobitev pripadajočih zemljišč in med drugim dosegli:

  • Na javni dražbi preprečitev prodaje Jamove ceste v Ljubljani; 2012
  • Ohranitev prostora za parkiranje na Gotski v Ljubljani; 2012
  • Sodno poravnavo soseske Smrtnikova, Kunaverja, Klopčičeva, Ljubljana, etažnih lastnikov z zemljiškoknjižnim lastnikom – prvi tovrsten primer pri nas; 2014, 2015

Leta 2013 so v konzorciju z Geotočka d.o.o., do sedaj edini, izvedli množično izboljšavo zemljiškokatastrskih podatkov za celotno občino – Škofjo Loko in Jesenice.

Podjetje Geonep d.o.o je leta 2014 razvilo aplikacijo VodiNep, ki predstavlja novost na trgu aplikacij za vodenje nepremičninskih evidenc, saj lastniku nepremičnin na enem mestu pokaže kvaliteto njegovih nepremičnin z označenimi neskladji med evidencami.

Boštjan Trobiš, je sodni izvedenec za nepremičninske evidence, napisal je več člankov v strokovne in poljudne medije. V več medijih je nastopal kot izvedenec za nepremičninske evidence, je član več strokovnih in stanovskih združenj, v GIZ GI je član skupine za zakonodajo. Leta 2014 je pridobil certifikat za svetovanje o davku na nepremičnine.

 KAJ MENIJO UPORABNIKI?

Pomoč pri nakupu nepremičnine, ki ti prinese neko sigurnost. Aplikacija VodiNep bi bila zanimiva za banke ob odobravanju kreditov.

Anton Homar, Zavod Sv. Stanislava

Jasen pregled problematike na področju evidence etažne lastnine in nepremičnin na splošno. Zajeta celotna problematika izvedbe vpisa lastnine. Program: izredna intuitivnost glede na potrebe na tržišču uslug. Menim da je aplikacija lahko zelo koristen pripomoček pri evidentiranju in poslovanju z nepremičninami.”

 Nebojša Jankovič, DONF d.o.o.

Pomembnost usklajenih evidenc zaradi razpolaganja z nepremičninami, socialnih transferjev in zaradi davka na nepremičnine.”  

Jože Strajnar, lastnik nepremičnine

Odlična aplikacija, ki pomaga lastnikom zemljišč, stavb in delov stavb na enem mestu preveriti skladnost podatkov iz vseh nepremičninskih evidenc.

Marko Skubic, ASTEC d.o.o., NEPSA d.o.o.

Škoda, ker ničesar ne vemo o neskladju v evidencah! Katastrofalno!

 Brigita Vidmar, IGMAR KRANJ, d.o.o.

Aplikacija za upravnike in lastnike omogoča transparenten vpogled v dejansko stanje vpisa v različne baze podatkov o nepremičninah. Ponuditi možnost omejenega vpogleda upravniku, ter zainteresiranem Nadzornem odboru. Prednost aplikacije je spletni dostop, ki ne potrebuje instalacije na strani uporabnika.

Tomaž Trobiš, lastnik nepremičnine