KONTAKTIRAJTE NAS

E-NOVICE

GRADBENA PARCELA

Kaj morate narediti, da boste brez nepotrebnih zapletov prišli do urejenega pripadajočega zemljišča
Za vsako gradnjo nepremičnine potrebujemo prostor. Ta prostor se rodi z gradbeno parcelo. V preteklosti se je ogromno stavb gradilo brez ustreznih dovoljenj na neurejenih parcelah.

Posledica takih dejanj, je da sedaj lastniki več etažnih stavb nimajo urejene gradbene parcele oz. pripadajočega zemljišča k stavbi. To v praksi pomeni, da lastniki ne morejo urejati in odločati o zemljišču okoli stavbe. Zato lahko ostanejo brez parkirišč, zelenic, dostopov,… skratka vsega tistega kar nujno potrebujejo za uporabo stavbe (primer je soseska BS3 v Ljubljani in več drugih).

Lastniki se tega premalo zavedajo, čeprav je od tega odvisna njihova eksistenca. Zato pravočasno poskrbite, da se ne boste tudi soočali z tovrstnimi težavami! Saj si tega ne želite, mar ne?


Pripravimo vam vse potrebne dokumente, ki so potrebni za predlog pripadajočega zemljišče k stavbi (»od A do Ž«):

  • lokacijsko informacijo
  • kartografske podlage oz. načrte
  • aktivno sodelujemo pri iskanju gradbenega dovoljenja
  • priskrbimo kopijo katastrskega prikaza, izpiska iz zemljiške knjige
  • naredimo izmero na terenu in predlog elaborata

Predlog pripravimo v skladu z Zakonom o vzpostavitvi etažne lastnine na predlog pridobitelja posameznega dela stavbe in o določanju pripadajočega zemljišča k stavbi – ZVEtL (Ur.l. RS, št. 45/2008) in novele – ZVEtL-A (Ur.l. RS, št. 59/2011).

Si lahko predstavljate koliko časa bi porabili za pridobitev vseh naštetih dokumentov? Koliko sivih las bi s tem pridobili? Koliko uradniških »kljuk« bi s tem pobrisali? Si vsega tega želite?

Če je vaš odgovor NE, potem poglejte zakaj sodelovati z nami. Izkoristite vaš dragoceni čas koristnejše in težavne postopke prepustite nam. Na tem področju smo strokovnjaki in bomo vaš projekt skrbno pripeljali od začetka do konca!