POOBLAŠČENI INŽENIR IN SODNI IZVEDENEC ZA NEPREMIČNINSKE EVIDENCE BOŠTJAN TROBIŠ PREDSTAVLJA 

Vse o aktualnih legalizacijah stavb in neskladnih gradnjah ter pojasnila glede evidentiranja vaših objektov

Online seminar v ŽIVO, ponedeljek 22. junija 2020 ob 20h – za vas brezplačno!

Boštjan se je v zvezi z nepremičninskimi evidencami že večkrat pojavil v medijih, npr.:

Iz vsebine:

  • Imate stavbo z gradbenim dovoljenjem, ki pa ni zgrajena povsem v skladu z gradbenim dovoljenjem? Ali morate kaj ukreniti?
  • Vas zanima kakšen je pomen legalnega objekta in problemi, če to ni?
  • Do kdaj je po novi zakonodaji rok za »poenostavljeno« legalizacijo? Kakšni so pogoji?
  • Kako preverite ali ima vaša stavba katastrski vpis in zakaj bi to sploh potrebovali?
  • V katerih primerih morate stavbo vpisati v kataster stavb z geodetskim elaboratom in v katerih primerih lahko uredite podatke brezplačno? V katerem primeru vas lahko doleti kazen?
  • Kako in v katerih primerih se lahko izognete stroškom izvajalcev pri legalizaciji in pridobivanju uporabnega dovoljenja?
  • Bi radi ugotovili kako preko spleta pridobite seznam vaših nepremičnin in kje preverite najpomembnejše podatke?
  • Kako in za katere objekte lahko preko spleta preverjate gradbena in uporabna dovoljenja ter kako se ugotavljajo »črne gradnje« in objekti, ki niso zgrajeni v skladu z gradbenim dovoljenjem?

Poleg tega vam bo Boštjan na webinarju razkril kako na najoptimalnejši način ugotovite stanje na vaši nepremičnini in uredite podatke.

PRIJAVA NA BREZPLAČNI WEBINAR

PRIJAVA NA E-NOVICE

Webinar prejmete kot darilo dobrodošlice ob naročilu na obvestila o novih brezplačnih webinarjih, člankih in tečajih podjetja Geonep d.o.o.(vedno se lahko tudi odjavite).

Kako bomo varovali in obdelovali vaše podatke? Preberite si našo politiko varovanja osebnih podatkov.

O BOŠTJANU TROBIŠU

Boštjan Trobiš je pooblaščeni inženir geodezije in sodni izvedenec za nepremičninske evidence ter je dobro znan strokovni javnosti. Njegovo poslanstvo je, da deli informacije, ki bi jih vsak lastnik nepremičnine moral poznati.

 

Boštjan je leta 2003 ustanovil svoje podjetje Geonep d.o.o. in v naslednjem letu, prvi v državi, dobil certificiran dostop do vpogleda v nepremičninske podatke. To je podjetju v naslednjih letih, ko se je delalo največ katastrskih vpisov delov stavb v kataster stavb, omogočilo sodelovanje pri največjih nepremičninskih projektih. Kasneje, ko se je pripravljal splošen davek na nepremičnine je kot certificiran svetovalec pomagal številnim velikem lastnikom nepremičnin urejati podatke. Za Geodetsko upravo Republike Slovenije je v konzorciju sodeloval pri testni izboljšavi podatkov za celo politično občino. S pomočjo lastno razvite aplikacije VodiNep za odkrivanje neskladij v nepremičninskih evidencah je pomagal urejati podatke nekaterim bankam, občinam in velikim podjetjem kot je Telekom Slovenije d.d.